Välkommen att följa mig genom mina dagar som mamma, fru, dotter, egenföretagare.. och bara Madde! Detta blir som min öppna dagbok med stora och små funderingar, åsikter och bilder...

söndag 5 januari 2014

Nellie & Norah 7år


Den 3 januari 2007 kl 16.00 föddes en envis liten tjej - Nellie!
13 veckor tidig kom hon ut till oss. 1060 gram ren kärlek!
En liten, men stark och tuff tjej började sitt liv lite skört och intensivt.
Marginalerna var små, men allt löste sig fint. Sakta men säkert växte hon från att vara en pyttebäbis på 35 cm till en riktig liten tös med glimten i ögat och full av bus!


Nu har hon hunnit passera förskolan och blivit en skoltjej! Favoritfärgerna är blå och turkos. Hon älskar alla djur och pyssel i alla former. Hon är en glad tjej som även älskar musik och utelek.



Den 3 januari 2007 föddes ytterligare en envis, stark och tuff liten tös. 16.15 kom vår Norah ut till oss. 1045 gram ren kärlek!
Precis som sin tvillingsyster startade hon sitt liv på ett tämligen spännande sätt. Tillsammans med Nellie gav hon sina föräldrar och storasyster erfarenheter och upplevelser som format oss alla och minnen som vi för alltid med värme kommer bära med oss.
Små ting som för många är självklara och sånt man kanske inte tänker på som mirakel känns som stora segrar. Som tex att kunna se, höra, andas själv. Att kroppen klarar av att hålla värmen. Lära sig sitta. Gå! Stå på ett ben! Prata, sjunga och skutta! Hålla en penna. Skriva sitt namn! Få en förkylning utan att regelbundet behöva inhaleras!

Ja... Tänk.. Livet består av små mirakel! Så se dig omkring och njut av allt som du har att vara tacksam för!


Idag är denna solstråle också 7 år!
En pigg, glad, busig och social tjej som även hon älskar djur och pyssel av alla de slag! Norah älskar att spela spel och precis som båda sina systrar gillar hon att leka och busa utomhus! Hennes favoritfärger är lila eller gul. Hon är en teknisk tjej som lägger märke till detaljer och är snabb på kluriga problem!


Ända sen deras födelsedag har de firats! Först med öppet hus i fredags där vi bjöd på pannkakastårta - efter deras önskemål, sen på lördagen var vi i Gbg med gudfarfar Göran och tredje-mannen (konstig benämning...) Tindra fick rycka in istället för Inga-Lill som var sjuk. Vi gick på Lisebergsteatern och såg på "Pippi firar jul". Så bra var det! Supermysigt och väldigt duktiga skådespelare! Efteråt åt vi på McDonalds!
Skrev jag att vi hade det mysigt?! Det hade vi!! Vi är så glada att vi har våra Gudföräldrar som bonusar i vårt liv!!
Idag är det söndag och vi har haft finbesök av bästa gänget från Sandalen!
Fika/frukost, lek, mys och spel med bästa Bella, Rick, Lucas och Alice!
Helgen är dock inte slut...
Snart laddar vi om för nästa besök!
Snart kommer nämligen bästa familjen Freiman och myser med oss!
Vad vore världen i all sin glans - om inte goda vänner fanns?!

- Posted using BlogPress from my iPad