Välkommen att följa mig genom mina dagar som mamma, fru, dotter, egenföretagare.. och bara Madde! Detta blir som min öppna dagbok med stora och små funderingar, åsikter och bilder...

måndag 17 mars 2014

Cykla!

Jag gillar egentligen att cykla. Men har inte blivit av på ett tag. Önskar mig en "ny" cykel i dam-modell. Bekvämare än min mountainbike.

Idag fick jag för mig att cykla.
Kände att Miras faktiskt är lite liten.
Sneglade på mannens cruisercykel i garaget och bestämde mig för att låna den. Så letade upp en sån där skruv-mojäng och sänkte sadeln.

Funderade sen på om jag utan att slå ihjäl mig skulle orkar svinga mig upp på den...
Jodå. Det gick fint. Så jag rullade glatt iväg.
Efter några sekunder slog nästa tanke mig...
Undrar om jag även skulle lyckas stanna och på nåt hyfsat graciöst sätt skulle kunna ta mig av hojen utan att krascha. Funderade på hur illa jag ev skulle slå mig om jag ramlade?!
Hmmm... Spännande att vara spontan ibland....

Men jodå. Jag lyckades om än en aning vingligt ta mig av cykeln utan att ramla.
Gick bra hem med sen.
Heja mig!!



- Posted using BlogPress from my iPad

fredag 14 mars 2014

Hej igen...


Har tänkt skriva här igen. I flera dagar. Börjat, men blivit avbruten, eller haft brist på fantasi...
Nu börjar jag piggna till efter en periods trötthet. Underbara dagar har bara gått i intensivt tempo där jag gladeligen förbrukat all energi. Livskvalité kanske? Tacksam över allt härligt jag får vara med om. Önskar bara ibland att jag hade ännu mer tid, pengar och energi. Fast så är det sannolikt för de flesta kanske...

Tänker åter igen, för hundrade gången, att jag ska skriva oftare här.
Behöver liksom inte vara så stort alltid..
Skriva om småsaker och allt det vardagliga som ju faktiskt är livet.

Har hittat en grym sida på nätet som ska förvandla hela min gamla blogg till böcker!!! Wow!! Enda jag behöver göra utöver det är att skriva ut alla kommentarer. Värdefullt! Som en dagbok med massa minnen från mamma. Ljuvligt!!
Kommer bli 5 böcker. Med 280 sidor i varje...
Dock bara en liten detalj... Kostar typ drygt 2500:-.
O well. Det är det värt. Ska bara se till att ha den summan över en månad efter att räkningar, mat och dyl är betalat.

Jaha... Annars då?!
Jodå, så atte... Magen växer. Fort, men ändå sakta. Den syns ju. Helt klart. Men har inte helt fått den där fast runda formen som man längtar efter.
Är i v13 nu. Inskriven på MVC med vår fantastiska barnmorska. Samma som vi haft med alla 3 tjejerna. Tryggt!! Så nöjda!!

Och mer att rapportera?!
Jag har vart på konferens igen! Med jobbet!!! I love it!!! Ja, jag älskar verkligen mitt jobb!! Underbart att få känna så! Och att dessutom dela det med så många fantastiska kollegor!!
I vår jobbar jag lite mer igen, och det känns skönt!!

Idag är det fredag. Sitter och myser i soffan. Regnet smattrar mot rutan. Tjejerna leker med varandra. Shimmer ligger vid min sida och sover gott och Gnistra på andra sidan rummet. Mysigt! Mannen är på väg hem... Ja. Jag har det rätt bra. En känsla kommer över mig. De gör så ibland. Känslorna alltså. Ploppar upp som svampar när du minsta anar det. Stora känslor, och små.. Glada, ledsna, arga, frustrerade, tänkvärda, fundersamma, roliga eller konstiga kanske?! Just denna känslan nu är lite saknad. Ibland, vissa dagar saknar jag att ha min älskade lillebror nära. Jag älskar när han bara sådär spontant kikar förbi när han är i krokarna... Pricken över i denna fredag vore om han bara helt plötsligt stod i dörren, med en påse chips och en flaska cola och ett varmt leende. Men jag vet ju att det inte kommer hända. Inte ikväll. Han jobbar. Livet i Sälen rullar på.
Men snart kommer iaf Mathias hem. Då ska vi laga mat ihop och ha fredagsmys med tjejerna. Hyra en film tror jag. Turbo blir det nog. Den nya barnfilmen om den snabba snigeln. Det blir mysigt...

- Posted using BlogPress from my iPad