Välkommen att följa mig genom mina dagar som mamma, fru, dotter, egenföretagare.. och bara Madde! Detta blir som min öppna dagbok med stora och små funderingar, åsikter och bilder...

måndag 30 januari 2012

Vardagslyx!

Ibland förgyller jag dagen med lyxlunch ihop med min vackra vän Johanna! Så skönt att prata, umgås och äta ihop. Idag lyxade Johanna till det med en mumsig Daim LUX till kaffet efter maten!

Testing testing!

Har nu laddat hem en ny blogg-app som jag nu provar! Får se om detta funkar bättre så att jag kan blogga regelbundet igen :)

söndag 29 januari 2012

Where to start?!

Vad ska jag börja med att skriva om?!

Jo, jag kan börja med fredagkvällen! Den var verkligen toppen! Kommer bilder så snart jag får igång blogg-appen i luren.

Vi är ett gäng mammor "i byn" som med jämna mellanrum ses för tjejkvällar. Grymt koncept måste jag säga! Vi turas om med att ha det hemma. Gör event på facebook där vi bjuder in de som brukar vara med och oftast några till. Inga direkt stängda tillställningar. Om man känner att man är nyfiken och vill vara med så brukar man få vara det. Är bara att anmäla sig. Sen skriver alla som kommer i loggen för den aktuella tjejkvällen. Man skriver vad man ska ta med sig. Vi kör nämligen knytis - varje gång! Skitbra! Alltid smidigt för värdinnan, och aldrig dyrt eller komplicerat för någon. Sen tar var och en med sig det man vill dricka. Värdinnan brukar stå för kaffe/te. Sen är det olika vad som dukas upp. Kött av olika slag, sallad, bröd, gratänger, grönsaker, frukt, ostar och kex, pajer och alltid något sött och gott till kaffet, samt snacks.

Sen ses vi! Vi äter oss riiiiktigt mätta på allt gott som bjuds. MYCKET småprat om allt mellan himmel och jord! Musik, en del dansar... Några tjejer är med de flesta gångerna och så några som är med ibland och oftast någon som är "ny" :)

ALLTID så trevligt! Man minglar och pratar med olika, ibland nya bekantskaper. Vissa gånger har någon med ett spel eller två...

Sen går man hem när man tycker att det är lagom.

I fredags var vi hos Rosanna, som hade dukat så fint! Vi hade mysigt, åt gott och skrattade mycket! Fick fart på Spotify. 90-talsmusik! Så kul!
Helt galet att man faktiskt kommer ihåg så många texter. texter till låtar man helt förträngt! Somliga (Kristina... t ex) hade t o m movesen kvar! :)

Så, precis som alltid - toppenkväll!!!

Tekniska problem!

Hmmm... Har hänt nåt med min blog-app på luren. Jag brukar ju göra 95% av mian inlägg via den, eftersom jag tar bilder med min lilla lur.
Nu har det hänt nåt oförklarligt, så den vill inte posta mina inlägg. Skumt. Hoppas jag får igång den. Får väl annars helt enkelt skriva såhär - via datorn. Har ju massa kul att uppdatera! Men hinner inte precis just nu. Har ett hus att röja ;)
Men, sen, hoppas jag kunna sätta mig och skriva av mig. Har ju minst 3 inlägg att göra. 3 låånga inlägg... antagligen blir det fler....

Men, så länge. Jag har inte glömt min sida... Återkommer inom kort!
Ha en underbar dag!

Baka en kaka, ta en promenad, ring en vän... ha en skön söndag!

torsdag 26 januari 2012

What a day!

Vilken underbart härlig start på dagen jag hade!
Gjorde irodning tjejerna på morgonen. Lämnade Mirabelle vid skolan. Åkte sen hem en snabb sväng och packade en liten väska med rena kläder och schampo, scrub och mascara ;) Åkte till pappan och år lugn frukost medan jag läste HN. Åkte sen till stallet och hade en helt underbar ridtur på Flekkur ihop med Tina på Sinfonia. Solen sken, himlen var blå, luften frisk och snön var krispigt gnistrande. En av Tinas två vackra hundar var med och sprang glatt runt i närheten av oss. Gick snällt brevid när hon blev tillsagd att göra så. Lugn skritt där man bara kunde sitta och njuta av stunden, härliga travsträckor och helt underbar galopp över snötäckta ängar! Åh! Saknat! Så mycket! Men lugn å fin - nejdå, är inte lockad att köpa egen häst! Eller jo, klart att jag är! MEN, det finns inte med på kartan över huvudtaget. Jag vet ju vad egen häst innebär. Och det finns det varken tid eller ekonomi för. Absolut inte. Men visst kan jag utan att tveka säga att jag verkligen saknar hästar och stallivet! Och en dag, en dag mina vänner så ska jag bli hästägare! Men inte nu...

En underbar start på dagen. En mysig mittdel på dagen ;) Besök av min härliga goa glada Anne. En fantastisk vän och kollega! SÅ mysigt att träffa henne!

Avslutade med att åka ut och ha hudvårdsklass. Vilken trevlig kväll med 4 glada härliga kvinnor som fick en skön stunds lyx i vardagen. Älskade hudvården och fick en smygtitt på ett litet urval nyheter!
Coolt jobb jag har!

Wow. Jag har det bra. Riktigt bra! I love my life...

onsdag 25 januari 2012

Mer drama!

Fast denna gången var det mer verklig drama! Vilken dag!

Hade min nya trevliga (ja, ganska nya iaf) granne Fia på kaffebesök idag!
Satt och pratade och hade det trevligt. Så tyckte jag att det luktade skumt. Typ bränt gummi. Luktar riktigt illa faktiskt. Går runt i huset, men ser inget konstigt. Tänker att det kanske är någon som eldar nåt. Men så går strömmen med. Fast inte i hela huset. Jag springer ner i källaren och byter proppar. Kommer upp. Inget hänt. Luktar fortfarande illa och Fia tycker att jag ska dra ut och kolla bakom diskmaskinen. Jag gör det. Ser ut som att kontakten bränt. Ringer Mathias och frågar lite fånigt om jag kan dra ut sladden utan att riskera en ordentlig stöt. Det kan jag - så det gör jag. Huset förblir halvsläckt. Vissa lampor funkar fortfarande. Jag tar det säkra före ocg ringer våra goa vänner Rick och Bella. Rick är elektriker. Jag berättar om vad som hänt och vi bokar in en spontan kvällsmat - med efterrätt såklart ;)

Jag tror att vi "löst" eller iaf hittat problemet - dvs diskmaskinen. Känns skönt att Rick ska komma på kvällen och kolla. Fia går hem. Jag hämtar Mirabelle från skolan. Hon har haft en bra dag. Hon trivs i skolan. Skönt!
Väl hemma fixar vi lite mellanmål. Och sen klär vi på oss och tar en kort promenad till Sara och hennes söta lilla Alma. Vackra Sara, med sin runda fina mage. Snart kommer bäbisen ut. Mysigt!
Det blir en kort fika. Mysigt, men kort. Vi går hem och snart kommer Bella och charmtrollet Lucas. Strax efter kommer elektrikern - Rick :) Han kollar runt lite. Fixar lite här å där. Ljuset är tillbaka.Vi fikar. Mathias kommer hem. De kollar runt lite till. Är inte nöjda med diskmaskinen som orsak till strömfelet. Stämmer inte. Rick stör sig lite på att inte hittat nåt egentligt fel. Äter kvällsmat - gott!!! Efter maten så tar jag och Bella en promenad till Sara. Jag ska hämta min orderlåda med ljuvliga nyheter som hennes snälla pappa hämtat hem på väg hem från jobbet. Nice!!!

Väl hemma igen så möts vi av otrevlig lukt i hallen. Mer bränt gummi! Det är nu dramat kunnat vara! Tack o lov så har Mathias och Rick vart i köket! Mathias reagerade på att lampan i ljusrampen ovanför våra skåp inte tändes. Och att det luktade riktigt illa igen! Det var där problemet vart egentligen - inte diskmaskinen! Uppe i rampen så har det bränt. Alldeles svart. Vågar inte tänka på om de inte märkt det. Om det hade tagit fyr där så hade elden kunnat sprida sig riiiiktigt fort i allt trä och isolering! Tänker att jag ofta har lampor tända i rum där jag inte är. Jag släcker ju inte i köket för att jag ska gå ner i källaren och tvätta. Eller om jag sätter mig i soffan och tittar på tv, eller går en trappa upp för att jobba.... Släcker ju inte ens överallt när jag lämnar huset ibland! När vi lägger oss för att sova har vi ofta nån lampa tänd nånstans... Allt handlar om ögonblick! Riskerna är oftast väldigt små, men... ögonblick. Och huset är gammalt. Inget är gjort sen byggnationen -63.

Otroligt tacksam att felet hittades och kunde tas om hand! Nu ska vi verkligen ta tag i elen i huset och se över kablar och dosor...

Vi har ju brandsläckare, brandfilt och fungerande brandvarnare... Men hur långt räcker det om det börjar brinna?!

Jag verkar sannolikt överdramatisera en aning. Det gör jag kanske också. Men jag blir påmind om hur allt kan förändras på ett ögonblick. Och att det lät kan förändras. Vi är så sårbara.
Nu är det inte så att jag går omkring och är orolig och tror att himlen ska trilla ner vilken sekund som helst. Men, vissa grejer kan man förebygga. Och OM man kan det så är det ju lika bra att göra - INNAN det händer nåt... Kan ju gå hur galet som helst!

Hur som helst. Ingen fara skedd. Luktar bedrövligt. Jag fick en tankeställare. Men i slutändan. Det blir en välbehövlig bra "renovering". VI hade en mycket trevligt kväll med goda vänner. Och jag fick hem min låda med underbara läppglans och riktigt läckra ögonskuggor!

Ja... Det har vart en händelserik, men härlig dag!

tisdag 24 januari 2012

Drama!

På vårdcentralen med Mira! Har ju fått allergisk reaktion flera gånger, men har vart svårt att ana vad hon är allergisk mot. Idag hade vi tid hos läkare. Blodprov istället för pricktest är det som gäller! Läskigt!








Trots smärta och tårar satt hon still och lät Carina ta två rör blod! Modigt!


Två rör blod blev två belöningar! Med stor omsorg valdes en rosa prinsessring och en liten glittrig ödla ut!
Sen till affären för köp av lyxfika!



- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 21 januari 2012

Lycka!

Äntligen kom snön!
Tre lyckliga sessor skuttar glatt omkring i trädgården. Blir snöänglar, snögubbar, snöbollskrig och massa frisk luft och rosiga kinder!
Härligt!!












Och vissa föredrar värmen inomhus ;)






- Posted using BlogPress from
my iPhone

Simultanförmåga!

Passar barn och bloggar samtidigt som jag lyssnar på musik ;) Kanske inte sååååå avancerat, men hög mysfaktor!



- Posted using BlogPress from my iPhone

Ridtur i snön!

En äkta hästtjej låter inte väder och vind hålla en inomhus! Mysig stund i stallet mitt i snöyran :)









Väl hemma med rosiga kinder blev det fika!






Kaffe eller varm oboy och värmd banan med smält choklad toppad med grädde! Mums!

Värmde gott ;)

- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 20 januari 2012

Sov gott!

Älskade busungar! Smugit ur sängarna. Men sussar sött!



Nellie har krupit över till Norah...
Och Mira var svår att hitta....
Inte i sin säng. Inte i Nellies säng. Inte i Norahs säng. Inte i extrasängen under Nellies. Och inte i våran. Var kan hon ha tagit vägen då?!

Jo, tagit filt och kudde och bäddat iordning i mys-skrubben/biblioteket under trappan!!






Sötnos!
Sötnosar!
Sov gott!

Gissar att det kommer höras tassande små fötter tidigt i natt ;)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Legobygge!

Mysigt!
Uppskattat av hela familjen!
- Det bästa med legot är att det inte är ihopsatt när man får det! Klockrent Miran! Så e det! :)








- Posted using BlogPress from my iPhone

Mjaaaau!

Söta knaskatt! Satt i fönstret och pep, viftade med svansen och följde fåglarna med blicken!





Så nära!!! Men typ ändå inte!! ;)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Dille!

Ja. Som den bortskämda prinsessa jag är har jag dille på både det ena och andra. Den ena samling mer onödig än den andra. Ytterligare I-landsbekymmer ;) Jag älskar vackra kokböcker, är galen i skor och väskor, har definitivt fler nagellack än nödvändigt, har klänningar så det räcker och blir över, frossat i barnfilmer (till sessornas stora glädje) och kommer aldrig få för många smycken!
Så, fick spontanbesök av min coola snygga vän Rosanna och galet söta prinsessan Nova. Och dessa godingar hade av okänd anledning med sig paket till mig - igen!!!! Jag som älskar presenter! Har dock svårt att avgöra vilket som är roligast - att ge eller få.... Dilemma...

Och gissa vad som fanns i det söta lilla paketet?!
Ända från London :)



Supersöt! Och ascool! Me like! Biggest thanx! :)

- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 19 januari 2012

En sväng till graven...

Nellie och Norah var med vid mammas grav. Vill ju hålla fint. Städade lite och la dit nya rosor. Väder och vind gör det svårt med val av växter. Men vi tände lyktan. Blandade känslor att gå till graven. Känns bra att ha en plats. Känns bra att göra fint där. Är mycket nöjd med stenen - den är vacker. Ogillar dock att behovet av graven finns. Önskar att vi inte hade den att gå till utan en frisk mamma och mormor att besöka istället. Även om jag sällan glömmer att mamma faktiskt är död, så ogillar jag den starka påminnelsen jag får varje gång jag läser hennes namn på gravstenen.
Mmmmm, kanske ett av mina mer obegripliga inlägg. Är inte ens säker själv på om jag uttryckte det jag känner i rätt ord. Kort å gott - blandade känslor. Graven och stenen är vackra men jag saknar min varma vackra mamma!









- Posted using BlogPress from my iPhone

Lättroad!

Möjligen även typ lättlurad?! Hahaha

Skulle handla frukt. Det gjorde jag med. T ex miniclementiner! Titta så söta!



- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 18 januari 2012

Scones!

Nybakade såklart! Med kaffe! Mums! Och ihop med "nya" trevliga grannen Fia :)
Kan dagen starta bättre?!


- Posted using BlogPress from my iPhone

KnasNell!

Älskade ärta!!!
Hon provar sina nya snygga byxor som fantastiska Pernilla sytt. Gav henne ett linne med. Tyckte att det var lite väl avklätt och kallt med bar överkropp. Hon tog lyckligt på sig byxorna, och sen linnet i bara farten. Så tittar hon ner. Kollar linnet och muttrar irriterat...
-Det är alldeles för vitt.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Myskväll

Efter seminoff åkte vi till guldheden och Ellie. Där åt vi mumsig thaimat, myste och avslutade med ljuvligt goda onyttiga kakor! Lyx!

















Mätt och go satt jag i soffan ocj bläddrade i en läcker bok - Maria Montazamis! Hon är ju bara helt underbar! Vilken skön bok!!!! Me want!!!!! Måste dela av mig av ett helt fantastiskt recept jag hittade!
Nån dag när jag har tid ska jag göra en inhandlingslista och sedan ge mig på det hemma! Verkar avancerat, men jag ska minsann!!!!



Hahaha!!!! Som sagt, underbara härliga Maria Montazami!!!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Vinst - del 1!

Igår var jag på Seminoff i Göteborg!!!
Hade bästa sällskapet med mig!
Hör å häpna - jag körde raka vägen rätt!!!


Äntligen framme! Utanför!





I väntan på min tur! :)



I hallen fanns pokaler, diplom och tavlor som påminde mig om min nästa del av vinsten! Träning med Sveriges starkaste kvinna!





Ska sätta mig vid datorn och skriva om mitt besök. Lättare att skriva där ;)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Färdigpackat!

-Mamma, jag har packat nu!
-Jaha, så fint. Men vart ska du?
-Jag ska åka.
-Jaha, kul - men VART ska du?
-Till morfar!!!



- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 16 januari 2012

Redo?!

Dags att ladda kalendern med rosa jobb!
Trevliga specialerbjudanden! Snart alla hjärtans dag.... :)
Extra lyxigt blir det för vårens värdinnor med hemliga extravärdinnegåvor!!




Ser fram emot en strålande säsong med många skratt och härliga möten med nya ansikten! Älskar att ha ett jobb där jag får träffa kvinnor i alla åldrar mitt i livet! Får skämma bort och pyssla om dem och ge en stund av avkoppling, lyx och trevligt sällskap - och alltid helt kravlöst utan köptvång :)

Har som alltid god hjälp! ;)



- Posted using BlogPress from my iPhone