Välkommen att följa mig genom mina dagar som mamma, fru, dotter, egenföretagare.. och bara Madde! Detta blir som min öppna dagbok med stora och små funderingar, åsikter och bilder...

lördag 31 december 2011

Nyårsafton 2011

Det doftar ljuvligt från kalkonen som står i ugnen fylld med äpplen, honung och lök. Snart ska resten av huvudrätten förberedas.

Dagen började trevligt med besök av grannarna. Lite mysfika och lek! Byte av julklappar! Mys mys mys! :)

Ikväll får vi besök av mina gudföräldrar Inga-Lill och Göran och älskade papsen. Mysigt! En tradition som vi påbörjade för några år sen och som hållt i sig :) Väldigt trevligt! Vi står för huvudrätten som är kalkon med tillbehör. Inga-Lill gör förrätten som de tar med sig och så har det vart lite olika med desserten. I år ska vi prova 60-årspresenten som Göran fick av oss - chokladfontän! Jag har köpt massa frukt och marschmallows som vi ska dränka i choklad! Mums!

Barnen vilar med film nu medan Mathias dammusger. Jag håller på med dukningen. I år skrev jag ett litet nyårsrim som jag rullat ihop och lagt vid varje plats.
Texten blev så här:

Året som gick var 2011.

Det var året då älskade Majsan lämnade oss andra själva.

Ett hål som ingen annan kan fylla.

Men i hennes minne ska vi livet hylla!

Året fick en märklig start.

Men i himlen vet vi att alla har det underbart!

Resten av året blev såklart lite annorlunda.

Man vårda minnen ömt och försökte att ha tankar sunda.

Givetvis har året kantats av lycka med.

Detta är året Mira på en ponny red.

Skolstart för samma tjej.

Att gå i skola är tydligen en häftig grej!

Nellie och Norah blev ”utskrivna” för gott!

Tänk att vi så fantastiska tjejer fått!

Göran började köra skit och fyllde 60 år.

Och vilken fest – vi minns den som igår!

Mathias slutade jobba i samma lokal som Tingeling.

Började köra till halmstad och har nu på den blå passaten första tjing!

Inga-Lill jobbar på som den klippa hon är!

För alla är hon mycket kär!

Anders är oftare morfar och det gillas fett!

Fast på travet vet vi inte om det blitt fler rätt?!

På hyllan har murarsleven blivit lämnad.

Och Madde har hittat som hon för är ämnad.

Krämer, smink och relationer passar bäst!

Och att ibland få tid att med Mira dofta lite häst!

Madde har tydligen 30 fyllt också.

Tänk att hon då Shimmer och Gnistra skulle få!

Nilssons nya kelgrisar som redan älskas och till familjen hör.

Ja, livet går upp och ner som sig bör.

Vissa svackor är tyngre och värre än andra.

Men oavsett vad som händer så har vi alltid varandra.

Viktigast av allt är ändå vänner och familj kär.

I vått och torrt finns man där.

Låt 2012 bli ett strålande år!

Låt 2012 bli året då vi många underbara minnen får!

Låt oss få uppleva vackra ord och fina ögonblick!

Låt detta bli året som vi skämmer bort oss och uppgraderar till bättre skick!

Må vi skratta ofta och känna harmoni ända in i själen varm.

Låt oss under 2012 njuta av livets charm!

Gott nytt år och skål för lycka, harmoni och kärlek under komman år!

Skål för att vi ett strålande fantastiskt 2012 får!

Ibland får jag små infall och det kan bli lite trevligt :)

Normalt sett brukar även min fina mormor vara med och fira med oss - men i år kan hon tyvärr inte komma eftersom hon ligger på sjukhuset med lunginflammation :( Så jobbigt för henne! Tänker på stackars lilla mormor men hoppas att hon kryar på sig fort!

Återstår att se om det kommer fler blogginlägg idag - annars skriver det mer imorgon igen :)

Om jag inte skriver mer här i år vill jag passa på att tacka er alla som följer min blogg! Så roligt att ni tycker att det är tillräckligt intressant för att återkomma ;)

Vill även passa på att önska er alla ett underbart 2012! Följ hjärtat, var rädd om dig och de du håller kära! Ta tag i det där du funderat över men inte riktigt vågat - för att ta en klysha - följ ditt hjärta! Hälften vågat hälften vunnit heter det ju! Ibland kanske man provar nåt man viljat - och det blir fel - men då har man iaf provat och kan sedan släppa och gå vidare! Älta inte gammalt - utan släpp det och njut av allt värdefullt du har runt omkring dig! Nytt år, nya chanser och möjligheter! Låt 2012 var året då du väljer rätt, då du prioriterar med hjärtat och väljer bort onödigt som gör dig ledsen eller stjäl din energi!

Så, där hade vi klyshor så det räcker och behöver - men ändå kanske lite tänkvärt!

Hur som helst! Ta hand om er och ha ett framgångsrikt, lyckligt harmoniskt år med fina minnen och många skratt!

fredag 30 december 2011

Älskade misar

Så glad att vi skaffade dem! Sååå mysigt!









Godisbelöning i köket! Så duktiga - så fort jag visslar på dem kommer de som två små raketer :)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Mysfika

Och lek med goda vännerna i familjen Lindqvist :)
Mysigt och trevligt som alltid! Barnen leker medan papporna kan sitta och diskutera tekniska prylar medan vi mammor pratar pärlor, smycken, reor, lite Mary kay och inredning!


Alltid fina Pernilla hade på sig en ny riktigt cool heldress från HM! Så snygg!


Hög mysfaktor med tänd kammin i det fina huset!


Hugo och Mira


Pernilla är full av idéer och fantasi och gör så fint! Här ett växande litet tomteland.


Papporna slöar i soffan :)


Fint uppdukat för gott fika


- Posted using BlogPress from my iPhone

Snart börjar 2012




- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 29 december 2011

Paus!

Familjen Nilsson slöar en stund...






- Posted using BlogPress from my iPhone

Arga leken!

Visade dig vara väldigt svår för Nellie ;)












- Posted using BlogPress from my iPhone

Göran 60 år

Igår fyllde min älskade gudfar år! Honom har jag vuxit upp med och alltid haft en nära bra kontakt med. Han var också pappa till min mycket älskade och saknade kusin Mariette som lämnade oss och flög till himlen en morgon i maj 2007 då hon var 29 1/2 år. Hon var mina gudföräldrars enda barn och lämnade ett stort hål efter sig. Samma år köpte jag och Mathias vårt hus. Då var Nellie och Norah bara 8 månader. Vi hade en del att pyssla med i vår nya efterlängtade bostad och då fanns Göran. Precis som så många andra gånger. Han har lagt många timmar i vårt hus. Han har alltid vart lite som en extrapappa trots att jag har en otroligt fin relation till min pappa som är världens bästa :) Göran är en positiv kille som är social och har en stor portion humor. Han är hjälpsam, har ett stort hjärta och massa fantasi. Toppen helt enkelt och igår skulle han firas. Ingen av gästerna visste nåt om vad som skulle hända! Spännande! Det enda vi visste var att vi skulle åka nånstans med buss! Och ja, så blev det! Väl i bussen var vi ca 30 st. Alla fick välkomstchampagne och vi skålade för Göran! Sedan fick alla varsin:



Alltså en liten matlåda med goda små snittar och snaps! (som jag stoppade i fickan. Dels för att Jäger inte är en favorit men mest för att jag sedan skulle vara chaufför! Och ska man köra så hoppar man alkohol!)
Väl på bussen och lådorna vart tomma fick vi info av vår reseledare - Bosse, min glada trevlige morbror. Vi skulle åka i ca 1 1/2 timme!!!! Många, inkl jag, började tänka och fundera på vart vi kunde komma att landa - samtidigt som jag hade väl i beräkningarna att Göran är en spjuver med glimten i ögat och busar/luras gäääärna! Efter ett tag kände jag igen mig och hade då två destinationer i huvudet. Öströö eller Ästad! Och hör å häpna - dagen innan hade jag vart för första gången på Ästad och nu var jag redan tillbaka! Men denna gången fick jag inte rida. Fast den fina gårdshunden mötte oss i lobbyn! Wow vilket ställe! Ästad är verkligen fantastiskt och dit kommer jag åka fler gånger! Gärna snart! ;)

Vi fick sitta ner vid ett fint dukat bord efter att ha sjungt för Göran och lämnat honom presenter.






En härlig tre-rätters med vilttema serverades! Mums! :)





Tyvärr, vet inte hur, så glömde jag min kamera hemma och fick hålla till godo med luren.

Efter den goda maten fick vi klä på oss för en uppfriskande promenad. När alla kommit ut fick vi varsin fackla. Fackeltåg över Ästad gård som slutade vi deras utespa. Där vid dammen fick vi lägga våra brinnande facklor i en låda som sedan flöt ut till mitten av dammen. Små lampor var tända och mjuk musik strömmade ur högtalarna. Det går inte riktigt att beskriva i ord men det var väldigt vackert och en skön stämning i sällskapet. Vi bjöds på ett fyrverkeri och fick sedan strosa runt lite och titta oss omkring! Ångbastur, jaccuzis m.m. Väldigt mysigt!

Väl tillbaka på restaurangen väntade en fin tårta, kaffe, te och avec av olika slag. Festen fortsatte med tal, små uppvisningar ( morbror Bosse imponerade (typ) med sin blockflöjt som tyvärr inte lät mycket, men han spelade med stor inlevelse) och presentöppning. När vi sen satt i bussen på väg hem med varsin kvällsmacka och dryck var vi mycket nöjda! Vilken fantastisk kväll! Väl värd den bäste - ett grymt kalas för en grym kille! :)









- Posted using BlogPress from my iPhone

Tina firar 3*! :)

Efter ridturen tog jag ett varmt skönt bad och sen var det dags för mysigkväll hos kära svägerskan, svågern och våra tre fina gudbarn! Vi firade Tina som fyllde år - hur många verkar lite oklart ;)
Det blev en trevlig, skön, mysig kväll med god mat, småprat, spel och lek. Lite kaffe å glass slank visst ner med. Sen följde Mathias med mellanprinsen på basketträningen :) Vet att jag sagt det innan, men det tål att upprepas - så skönt att ha dem hemma!





Joseph och Norah


Nellie och Anthon


Noah och Mira


Ett fint dukat bord väntade när vi kom!


Soffhäng framför tv:n - Wall-E


- Posted using BlogPress from my iPhone

Tyr!

Vilka härliga dagar jag har haft!
I förrgår kom den mycket efterlängtade dagen med uteritt på islandshäst! Hade jag höga förväntningar! O ja! Kunde dagen mäta sig med mina förväntningar?! Nä! Turen blev ännu bättre än jag kunnat ana! Vi var ett härligt litet gäng tjejer som glatt och förväntansfullt anlände till Ästad gård och Vindhästar. Solen sken på en klarblå himmel och det doftade häst. Två glada busiga hundar mötte oss på gårdsplanen och ville leka. Sen dök Peter upp och välkomnade oss. Han berättade om stallet och hästarna och presenterade sen de fyra ljuvliga hästarna han tagit in för oss! Katla som kunde vara den tuffaste blev Malins nya kompis, tyr, som är frammåt kille med fart i fick jag, vackra Tofva fick Johanna ha och Peters frus favorithäst Common fick Maja rida. Vi borstade hästarna och bekantade oss lite med varandra. Jag förstod fort att jag hade fått en otålig kille ;) Vi sadlade och tränsade och ledde sen ut våra vänner till paddocken där vi fick sitta upp, ställa in stigläder och känna på hur det var där uppe. Och hur kändes det då?! Mmmmmmm - underbart! Sen äntligen bar det iväg på en helt underbar ridtur på ca 2,5 timme. Över stock och sten - bokstavligen, upp och ner i terräng fantastiska töltsträckor och en lååång skön galopp! Väl tillbaka vara vi lite möra och hästarna ordentligt varma - men så lyckliga! Detta var inte sista ridturen med Vindhästar!



Redo!!! Var är hästarna?!



Tyr, som betyder Krigsgud






























- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 25 december 2011

Myskväll!

Legooooooo!!!!


Och sen kvällsmat, film (Smurfarna) och kvällsfika med världens bästaste pappa/svärfar/MORFAR!



Och sen meeeera lego ;)



- Posted using BlogPress from my iPhone

Julfrukost!

Äntligen julfrulle med familjen Bergh!!!


De hade en trevlig bricka med sig!





Våra små killar har blivit stora och stiliga :)



När paketen var öppnade roade katterna sig med det som var kvar! Hahaha! Söta!!! Och lite tokiga - men mest söta!



(för att inga missförstånd ska ske vill jag tydligt påpeka att katterna själva kröp in i lådorna och sedan lätt ur)






Vi hade det väldigt mysigt! :)

- Posted using BlogPress from my iPhone