Välkommen att följa mig genom mina dagar som mamma, fru, dotter, egenföretagare.. och bara Madde! Detta blir som min öppna dagbok med stora och små funderingar, åsikter och bilder...

söndag 31 juli 2011

Morfar är BÄST!!!





Världens bästa och väldigt älskade morfar tittar förbi lite då och då! Det är alltid mycket uppskattat! Han är världens snällaste - och roligaste som alltid leker och busar lite! Och dessutom har han blivit en riiiiktig fena i köket! Idag hade han en påse nybakade bullar med sig som tog slut i ett nafs!!! Mums!
Tack finaste bästaste morfar för alla besök och för att du är du! Vi älskar dig!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Mira & Tilde









Äntligen är Tilde hemma igen! Underbart att växa upp med en så nära vän i huset brevid! Tjejerna har lekt heeeela dagen! Badat, fikat, hoppat studsmatta, badat igen och nu är det innelek :)
Med goda vänner har man aldrig tråkigt och förhoppningsvis förgyller man varandras tillvaro livet ut!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Njuter...

av värmen i trädgården!
Barnen leker i poolen - ihop med sötaste Tilde.
Grannarna har äntligen kommit hem igen :)

Min lillprins Milo började sin hemkomst med att springa till fönstret och ropa - MAAADDEEEE!!!
Smälter mitt hjärta då tror ni?
Såklart! Min lille goding! Han kommer hem efter två veckor och vad är det första han vill - till mig! Ååååhhhhh!

I em/kväll hoppas vi på besök från Familjen Bergh - även de nyhemkomna - fast från USA. Och till skillnad från grannarnas semester i 2 veckor så har Bergharna vart borta i 3 år!

Oj - snacka om vändning - gick in för att svara på ett mail - börjar blogga - bl a om det fina vädret - och tittar nu ut - hela himlen är mörkgrå... Muller = åska... och snart regn!....

Jaja, får avsluta här nu då och springa ut och rädda barnens kläder, handdukar och telefonen som ligger ute på bordet...

lördag 30 juli 2011

Samtidigt...

...sitter Mira och Norah i soffan och spelar på den välanvända ipoden...




- Posted using BlogPress from my iPhone

Trädgårdsarbete






Nellie hjälper pappan med trädgårdsarbetet!
Helt rätt klädd i Miras trosor, halsband och fodrade vinterkängor!!
Heja Nellie!!!

-Posted using BlogPress from my iPhone

Dagens fråga!

Så nyfiken på vad alla andra har för planer för sin sommar :)
Vad har ni gjort, vad ska ni göra och vad hade ni för planer innan sommaren började?
Är du nöjd med din sommar så här långt?

Ja, ok, det var många frågor, men de liksom satt ju ihop ;)
Jättekul om jag får några svar!
Då får jag ju samtidigt veta vilka som besöker min sida :)

Puss å kram!

Kvav sommarvärme

Undrar om det finns fler än jag som idag är slöa och degiga i den kvava sommarvärmen.
Skönt med sommar och värme - verkligen! Älskar det! Fast idag känner jag mig som, ja, jag vet inte - men mitt huvud går i slowmotion och jag är bara helt dåsig - och har tydligen skaffat mig en skön tryckande huvudvärk trots att jag svept glas på glas på glas - saft och vatten...

Min underbare make är ute och grejar i vår trädgård - det behövs! Han är verkligen duktig och kan med gott samvete ta åt sig all ära för det som faktiskt ser bra ut i vår stora trädgård. Idag flyttar han bort de sista högarna av plattor och sten. Och sen sår han gräs där. Väldigt trevligt!

Så, som så mycket här i det Nilssonska hemmet så går det frammåt!
Det går sannerligen inte i raketfart, men iaf åt rätt håll!

Tjejerna är pigga och glada, som vanligt. Just nu pausar de inomhus - med lite spel - tillsammans! Det värmer mitt modershjärta när de leker bra tillsammans!

Ikväll ska äntligen de goa grannarna hämtas hem igen! Det ser vi fram emot i hela familjen! 2 veckor går fort, samtidigt som de kan kännas ganska länge...

Och - imorgon!!! Äntligen ska jag få ta hand om mina prinsar igen! Som jag har längtat efter dem! M I N A stora killar som äntligen kommit hem för gott från USA! Och så min underbara vän och svägerska Tina! Känns så skönt att få ha dem nära igen! Givetvis så är jag även glad att få hem min svåger! :)

Idag gjorde jag ett schema för hur jag ska disponera min tid efter semestertider och sommarlovs slut. Det kändes bra!
Jag ser fram emot att intensiv, härlig, framgångsrik och rolig höst som kombinerar mitt företag och familjen!
Underbart är det när man är sin egen chef - jag äger min tid!

Sommarlov




Att bada och busa i poolen med pappa är en klar favorit!
Underbart att ha pool i trädgården när man har barn. Kan ta ett litet dopp när man vill. Men ett och annat besök till havet måste ju också hinnas med när man har sommarlov!



- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 29 juli 2011

Vänner kan förändras...

Visst är det lustigt hur en människa kan förändras. En del till det bättre och en del... typ.. ja, en del förändras...
En gång hade Mathias en riktigt god vän!
Världens goaste och snällaste kille. Jag minns att när jag och Mathias blev ihop frågade han en gemensam vän om mig. Han undrade vem Mathias nya flickvän var och om hon var snäll. Han var orolig att jag skulle va taskig mot Mathias. Vi umgicks en del. En nära vän.

Sen tog det slut mellan honom och hans dåvarande flickvän. Hon är fortfarande en underbar, go och mycket nära vän. Men han avskärmade sig och skaffade snart en ny flickvän. Som han snart gifte sig med och byggde hus och de skaffade barn.
Man har alltid bara hoppats att han är lycklig - på riktigt alltså - det var ingen sarkasm där. För även om man går skilda vägar så kan man ju hoppas att den andre får ett fint och rikt liv.

Så var det så att häromdagen fick Mathias ett samtal på telefonen - men hann inte svara. Han sökte på numret på eniro och det visade sig vara denna gamle vän! Kul! Mathias blev glad och ringde upp. Frun svarade...
Den gamle vännen hade helt enkelt vart på väg att ringa en annan Mathias, och när han förstod det så hade han snabbt lagt på.

Personligen hade jag nog bara tyckt att det vore kul om man ringde fel och hamnade hos en gammal vän! Hade väl vart kul att prata några minuter, höra hur läget är osv... Kanske tom bestämma en dag att ses över en kopp kaffe....

Men så var det tydligen inte i detta fallet.
En del människor bestämmer sig helt enkelt för en del saker, utan att vi runt omkring kan förstå. Man blir förvånad. Och en aning besviken. Kanske även lite ledsen. Men, det är väl bara att acceptera, och gå vidare... Och fortsätta hoppas att han är lycklig med det nya liv han valt utan sin gamla vänner...

Roliga dagar!

Nu händer mycket på en gång!
Idag ska vi på kalas hos tjejernas kusin Theo som fyller år. Det blir kul och spännande att se det nya huset som "familjen byggt" på Göingegården.

OCH - idag kommer Fam Bergh äntligen hem igen efter tre långa år i USA!!!!!!!!!!!!!
Min härliga goa fina svägerska som jag saknat så mycket! Och våra fina fina prinsar som vuxit så det knakar under de åren de vart iväg! Och så min käre svåger såklart!
Har så mycket tid att ta igen och det ska bli underbart att ha dem nära igen!
Ser fram emot att kunna vara med i killarnas vardag igen, följa med dem på träningar och matcher och få små snabba besök av dem... Mysigt!

Och imorgon! - kommer äntligen grannarna hem igen efter sin resa till Rumänien! De har vart iväg i två veckor och huset brevid har stått tomt och tyst.... Det gillar vi inte!

Så - vilka härliga dagar vi har nu!

Men först - brunch - mannen har gjort en stor mumsig omelett!
Blir liksom så när man har små barn som sover till 9.30!!!!!!!!!!!!!!!!

torsdag 28 juli 2011

Heldag på golfbanan!!!!!!!!!!

Lagom väder för att gå en runda! Ingen gassande sol, men inget regn och sval men inte kall luft - perfekt!
Underbar natur och mycket trevligt sällskap!
Häääärligt!

Nä. Jag har inte börjat golfa!
Jag har lyckligt trippat omkring i mina röda högklackade skor - brevid golfbanan. Jag och Anso besökte Bäckavattnets golfbana utanför Halmstad. Inte för att golfa, utan för att vi är medsponsorer i en serie tävlingar. Vi har fått stå och prata med och skämma bort trevliga människor med en härlig handkur - vårt älskade Satin hands. Om du inte redan testat är du närsomhelst (nästan) välkommen hem till mig för din alldeless egen lilla spa-visning :)

Nu har jag och familjen vart på en mysig promenad och det är dags att krypa i säng efter en lång men riktigt härlig dag!

onsdag 27 juli 2011

Vackra minnen..

Många, varma och fyllda av kärlek är minnena av mamma! I mitt städande hittar jag albumet Mirabelle gjorde när hennes mormor blev en ängel...






- Posted using BlogPress from my iPhone

Nellie pärlar...

... medan jag röjer vidare...


- Posted using BlogPress from my iPhone

Wiihoooo - äntligen sol!!!

... och vad gör jag då? Knäppgök - jag är inne och städar!
Var ute på blocket igår och snubblade över ett "nytt" vitrinskåp. Har velat byta ut det vi redan har eftersom jag vill ha ett med mer plats, och utan det där hyllutrymmet mitt i som så lätt blir vad det är hos oss idag - avlastningsstation av div!
Så, i detta nu är Mathias och Norah i varberg och hämtar ett nytt vitrinskåp i ek - som SKA målas vitt! Det ser jag fram emot!
Bollen är i rullning - äntligen händer det lite i huset innan semestern faktiskt vips tar slut!

Imorgon ska jag jobba lite. Och nästa vecka tänkte jag dra igång och börja jobba ordentligt. Så, redan nu kan du börja kolla kalendern och höra med tjejkompisarna vilken dag de vill komma hem till dig för en mysig tjejkväll med hudvård, make-up eller spa-tema :) Och när du ändå funderar kan du tänka ut vad just du önskar dig i värdinnegåva!

Och jo, så var det ju solen... den lyser ju faktiskt och varmt å skönt har det blivit med!
Pappa, hans bror Per med "fru" Helene och deras Anton åkte till stranden, och på vägen plockade de upp Mirabelle som inte var helt svårövertalad!
En dag på stranden med morfar, krabbor, klippor och havet tackar man inte nej till! Och vem vet, kanske får man glass?!

Och ja, ni som kan eran matte inser att en böna blev över... Nellie är kvar hemma med mig. Mysigt - fast jag är tråkig och städar. Hon var snabb att norpa åt sig storasyrrans ipod ;)

tisdag 26 juli 2011

Ett test till

Provar appen instagram :) Kul att leka med korten man ändå har tagit med luren! Kul, och väldigt enkelt!


- Posted using BlogPress from my iPhone

BTW...

... det glädjer mig MYCKET att jag ser att det faktiskt är besökare på min sida! Tack för att några av er tycker att det är värt några minuter att läsa det jag skriver! Kul! :)
Lämna gärna en kommentar lite här å där! Då blir jag så glad! :)

Funderar...

... över vad jag ska skriva om...
Blev spontant en snabb sväng till Ikea. Jag, Mathias, de tre små sessorna och vårt extrabarn - min lillkusin Anton som är och hälsar på.
Smidigt faktiskt det där med "barnvakt" i butiken. Checkade in tre - eller, nä, just det, fyra lyckliga barn. Och sen hade jag och Mathias 1 timme (!!!) på oss att gå ett varv! Kan meddela att 1 timme går rysligt fort.
Fast vi var ganska snabba och var klara nästan exakt en timme efter inlämning av barn! Well done måste jag säga!
Så, vad bestod dagens shopping av då?
Jo, förvaring i olika former! VILL FÅ ORDNING i vår kaosröriga hus!
Egentligen så är jag en tjej som Ä L S K A R inredning - men tyvärr så syns inte det i vårt hus - ÄN! Mycket sakta, typ snigel, så är vi på gång!... Börjar med att röja lite lätt i källaren för att kunna ha den mesta förvaringen där. Även tjejernas rum ska städas och RÖJAS! R Ö J A är nyckelordet i vårt hus för att det ska ordning! Röja och SLÄNGA!!! (givetvis skänker vi allt det som är fullt användbart till second hand) Och tack vare Mathias så gör vi verkligen allt vi kan för att sortera allt som kastas!
Ordning och reda, pengar på freda heter det va!?
Tyvärr tror jag att inte att det hjälper vår ekonomi sådär förfärligt mycket om vi städar vårt hus.. Möjligen om vi hittar nåt fint och värdefullt som vi kan sälja... (vad nu det skulle kunna va?!?!??!!)
Nä, nu ska jag ta hand om alla lådor och burkar som inhandlats - och bära upp de få ramarna jag köpta. Har massor av kort som vill bli redigerade och utskrivna och upphängda.. Och en och annan vacker teckning som vill bli inramad och synas :)
Barnens konst är för ofta det vackraste!

Många bäckar små

Idag har jag snott status på fb från en vän som jag tycker gjorde en bra insats. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Och vi i Sverige har det generellt väldigt väl ställt även pm vi ofta anser att vi vill ha prylar vi inte har råd men. Men om man tänker på allt man har - istället för tvärtom så kan de flesta inse att vi har otroligt mycket att vara tacksamma för! För vad BEHÖVER vi egentligen??? Hur många skor har vi - hur många upplagor kläder och hur mycket mat har vi hemma, för att inte tala om alla dessa prylar! Så, vart vill jag komma med detta? Jo, Afrika och den torka som hägrar där! Där är det inte tal om semesterar, utflykter, kläder till helgens fest eller nya leksaker - utan vatten! Gå in på min fb-sida och läs min status om hur du, som jag, kan skänka pengar till dem som faktiskt behöver dem! Vännen jag nämde i början heter Mats och han har med sina vänner gjort en tråd där vänner tillsammans skänkt över 5000! Visst kan vi slå det! Låt oss anta utmaningen - vinnarna i den duellen blir barnen i Afrika!!!


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 25 juli 2011

Måndagen den 25 juli 2011

Idag är det inte vilken dag som helst, utan idag fyller min fina mormor år!
Givetvis ska det köpas en stor fin blomma till henne sen idag innan det är dags för kalas.

Så många minnen man har från alla besök hos mormor (& morfar...)
Som barn var jag och min bror ofta hos mormor och morfar. Vi älskade att åka dit! De hade en sån där mysig liten bondgård med ca 10 kor, en och annan kalv, några grisar och hönor. Vi älskade att vara med morfar ute i ladugården och mata och ta hand om djuren. Det var kul att följa med till hönshuset och mata de virriga hönorna och plocka ägg. När vi var hos dem så fick man alltid mjölken ur en glaskanna. "Riktig" komjölk direkt från den kylande tanken. Vi älskade att springa barfota på somrarna och ut i det stora grönsakslandet för att leta upp varsin maffig morot som man drog upp, torkade i gräset och mumsade i sig! Och det är inte alla som i sitt liv fått vara med att valla kor eller flytta kalvar från hage till hage...
Vi älskade att sova över. Mormor och morfar var alltid snälla. Vi brukade spela kort och fick alltid något gott att äta. Ofta grillade revben med potatissallad till. Fast på den tiden, då jag var barn, gillade jag inte potatissallad, så mormor köpte alltid en liten burk med mimosasallad till mig. Och så åt vi barkis till. Mysigt! Varje höst så samlades familjerna och några vänner för den årliga potatisplockningen! Alla gick i det gigantiska potatislandet och plockade fåra efter fåra med potatis som sedan lastades på att stort flak som sedan skulle fraktas efter traktorn till jordkällaren. Där kunde sen vi familjer hämta potatis. Vi hade alltid en fikapaus mitt i plockandet. Mormor kom då ut med en fikakorg med kaffe, läsk i glasflaskor och hembakta bullar och kakor.
Ett annat varmt minne från barndomen hos mormor och morfar är att köra hö! Då samlades vi också ett gott gäng som tillsammans med släp och traktor m.m körde in hö! Idag är det inte tal om att slänga upp ett gäng barn på ett lass med hö och enbart låta dem hålla i sig i "balasnörena" och åka med! Nix, pix - men då, då var det ok - och så kul det var! Sen fick man vara med och hoppa på höskullen! Det var kul det! Ja, många är minnena från barndomen på mormor och morfars gård.

Tyvärr så gick min älskade fina starka klippa till morfar bort 2002. Cancer. Denna förfärliga ovärdiga sjukdom som härjar fram och skördar liv. Jag tänker ofta på honom och kommer alltid sakna honom - men minnas honom med glädje och kärlek!

Och en dag som denna tänker man på honom lite extra... Och givetvis så känner man extra stor saknad efter mamma när det är födelsedagar...
Jag tänker såklart på mamma varje dag, och den saknad och det hål hon lämnat efter sig går inte att beskriva med ord - men de där speciella dagarna tänker man bara liiite extra på de man förlorat allt för tidigt...

Men, nu ska vi inte bli blödiga och låta detta bli ett tungt inlägg - för detta är menat som en liten hyllning till min fina fina mormor!

Grattis på födelsedag älskade snällaste mormor Märta!!

söndag 24 juli 2011

Förr lekte man med kottar...

Familjen samlad med div spel...


- Posted using BlogPress from my iPhone

Testing 1,2,3....

Provar att blogga från luren... Kul att det går :)
Ska se hur det går att bifoga ett kort nu när jag ändå testar!


Valde en bild från vårt besök på gröna Lund :)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Promenad runt fästningen...









... tog med kameran och tog en promenad runt fästningen. Mysigt!

Älskade William!





Igår var vi ju på vår första namngivningsceremoni!
Det var en underbar dag med poängpromenad, tonfisksallad, tårta, kladdkaka, kaffe och många glada människor som samlats för att välkomna lille William!
Jag och Mathias var stolta faddrar (Gudföräldrar)

Min underbara fina vän Sofie som är lycklig mamma till William bad mig läsa en text dagen till ära! Jag skrev några rader själv...

William, denna dagen är enbart för dig!

Och att få stå här och läsa för dig är en stor ära för mig!

Redan i magen var du efterlängtad som få!

Men självklart tänkte kanske mamma och pappa en gång eller två, hur ska detta gå?

Kanske de undrade vem som i magen fanns?

Var det en busig kille med spring i benen, eller en liten tjej som gillade dans?

Ingen visste då men en sak var då verkligen sann!

Bäbisen var så älskad som en bäbis bara kan!

Så kom då till slut den lille plutten ut!

Frisk och kry och med ett litet tjut!

I magen hade det bott den finaste lille prins!

Den sötaste och finaste som i världen nu finns!

Ett charmtroll med glimten i ögat som kan flörta alla!

Och vad ska vi denna lille kille kalla?

Mamma och pappa har vänt och vridit på namn från kina till Mallis!

Och det blev en William, och inte som jag trodde – Alice!

William, Will eller Ville,

hur som helst, världens mysigaste kille!

Du kommer gå långt i livet!

Ditt namn står redan bland stjärnorna skrivet!

Gå genom livet med huvudet högt och njut av resan lång!

Hoppa, skutta,klättra, dansa och sjung en sång!

Oavsett vad du i livet kommer välja önskas du allt gott!

Vi önskar dig en guldfärgad livets lott!

Livet kommer ringla sig fram och gå upp och ner,

du kommer hela tiden att lära dig mer och mer.

Ibland kommer vägen vara krokig och kantad av ris,

men vi hoppas att du mest på lyckliga minnen kommer bli vis!

Du kommer alltid att vara älskad och ha en mycket stolt mamma och pappa!

Oavsett om du kommer sjunga, spela fotboll, meka eller bilar lappa!

Och du kommer i all framtid ha faddrar som finns här och älskar dig!

Vi kommer alltid vilja veta hur du mår, vad du gör och ... om några år veta om det finns nån speciell tjej!

Om du någon gång inte får som du vill för mamma och pappa, så vet du vart du ringa ska.

Säg bara till, så hjälper vi dig med det du vill ha!! ;)

Vi för alltid för dig finns!

Pussar, kramar och mängder av kärlek till dig du lille prins!

En dag som surfare!





En dag var det extra många surfare - i alla åldrar på Apelviken. Solen sken, himlen var blå och det var Sufers Day 2011!
Då passade vi på att åka dit! Har ju en 6åring hemma som drömmer om att bli surfproffs! Vilket gyllene tillfälle! Vi åkta dig och fick låna en gul bräda! Ut i vattnet och öva... Det var tydligen (!!!) svårare än hon räknat med och hon fick en kallsup eller tre som skrämde henne. Men, envis mamma, envis dotter... Hon fortsatte att öva och var när vi åkte hem väldigt nöjd och stolt över sin insats som surfare!

Förutom oss och alla som vi inte kände fick vi sällskap av Josse, Jocke, Olivia, Leah och Stella! Mysigt! Och vilken lycka för Mirabelle - både surfa OCH få sällskap av bästa vännen!

Och nej - jag surfade inte. Men det ser kul ut! Skulle vilja testa att SUP:a... (Stand Up Paddling - så det har inget med alkohol att göra!) ;)

Hela världen sörjer med Norge

.. och det gör jag med!
Har trots att det gått några dagar svårt att smälta det ofattbara hemska som hände i Norge. Jag är mycket väl medveten om att det händer mycket hemskt i världen - varje dag som inte får någon större uppmärksamhet. Det är såklart inte mindre hemskt. Absolut inte. Men, just detta som hände nu - i Norge. Det är så nära. Och att en person kan planera något sådant, under så lång tid. Och sen inte bara genomföra det - utan tycka att det han gör är rätt! Hur kan det vara rätt att ha i ihjäl så många människor? Jaga och döda så många - så unga! De flesta var ju bara barn!!! Svårt att föreställa sig den skräck och panik som utspelade sig på utöya... Skräck och panik. Att bli jagad och inte veta om man ska klara sig, höra skott, skrik och se sina vänner dödas. Behöva gömma sig, eller simma rakt ut i havet i hopp om överlevnad... Tänker på alla de som var med på utöya och alla de som hade familj och/eller vänner som var med. Tänker på alla dem som förlorat en familjemedlem eller vän - eller flera.. Och på ett så utstuderat kallt och grymt sätt.
Hur ska de straffa den skyldige? Enligt mig finns inget straff på jorden för det han gjort...
Tycker bara att det hela är så fruktansvärt hemskt!! Lider med alla som på något sätt har anknytning.. Precis som hela världen så sörjer jag med Norge....

lördag 23 juli 2011

Ny blogg!

Öppnar en ny blogg. En blogg som är öppen :)
Ska göra en fin bok av den gamla och ta bort den...

Och bara ha denna öppna istället :)

Finns mycket att skriva om redan.
Igår hade jag en supermysig kväll med ett gäng härliga tjejer! Väldigt trevligt!
Och på dagen så hade jag en liten utflykt till ett stort gult varuhus... Det är nämligen så att vi (pappa) har besök av min farbror med familj från Skellefteå :) Och när de är här så blir det alltid en vända till Gekås. Jag och Nellie åkte med pappa, Per och Helene... Det var en och annan där samtidigt... inte helt oväntat, men det gick ändå väldigt bra tycker jag. Och jag fick med mig både det ena och det andra hem!
Bl a lite otippat kläder till mig själv - i form av en riktigt snygg grå kofta, två snygga klänningar och ... ett par coooooola gråa haremsbyxor - som jag aldrig kommer använda!
Fick liksom för mig att de var lite coola. Har vänner som har haremsbyxor och passar jättebra i sina. Så var inte fallet för mig! Gick omkring med de härligt sladdriga byxorna i ca en halvtimme och tittade på mig själv i spegeln ca 20 gånger - och kunde liksom inte förlika mig med vad jag såg. Passade verkligen inte!

Idag har vi haft en underbar dag!
Vi har vart i Hunnestad. I bygdegården.
Jag har fått en liten prins!
Jag och Mathias var lyckligt utvalda att bli faddrar för lille ljuvlige William!
Och hur kan man tacka nej till ett sånt ärofyllt uppdrag! :)
Så idag har vi hållt liten prins under namnceremoni och läst en liten text.
Det var en så mysig dag och alla hade mycket trevligt!

Nu har familjen intagit favvomat - spagetti å köttfärssås - mums!
Barnen är trötta, och jag med faktiskt...
Vi ska röja undan lite och sen tänker vi faktiskt bädda ner oss hela familjen i stora sängen och se en film... Mys!